23-02-15 - 

Hoe download ik apps in de Play Store met een Google Play Gift Card?

Zodra je een Google Play Gift Card hebt gekocht of gekregen, wil je deze vanzelfsprekend graag besteden. De Google Play Store biedt je de keuze uit talloze applicaties, muziek, films en boeken. Wellicht weet je al wat je wil gaan kopen, maar is het onduidelijk voor je hoe je deze beoogde aankoop kunt doen. Om deze reden geven wij je in dit nieuwsbericht antwoord geven op de vraag: Hoe download ik apps in de Play Store met een Google Play Gift Card? Dus pak je computer of Android apparaat erbij en ga aan de slag!

Allereerst moet je natuurlijk een Google Play Kaart hebben. Indien je deze nog niet hebt, kun je deze hier op Playcard.nl kopen. Weet je niet precies hoe dit moet? Lees dan het nieuwsbericht 'Google Play tegoed Nederland kopen’. Hierin staat overzichtelijk uitgelegd hoe je een Google Play Card koopt. Een Google Play Gift Card inwisselen gaat alleen als je Google Account is gekoppeld aan een Google Wallet. Vergeet dit dus niet te doen!

Apps kopen in de Play Store met een computer


Inloggen bij de Google Play Store-app
Om te kunnen shoppen in de Google Play Store met een computer, koppel je allereerst je Google-account aan je Android-apparaat. Dit doe je door op je Android-apparaat in te loggen bij de Play Store-app (Android Market op oudere Android apparaten) met het account dat je ook op je computer gebruikt.

Download een app in de Play Store-app
Als je bent ingelogd bij de Play Store-app op je Android-apparaat, download je een app. Deze kan natuurlijk gewoon gratis zijn. Zodra de download voltooid is, is je Android-apparaat gekoppeld aan het account dat je op je computer gebruikt. Binnen enkele minuten zul je in staat zijn apps te downloaden vanuit je computer naar je Android telefoon of tablet.

Ga naar de Google Play Store en kies de app die je wilt downloaden
Surf naar http://play.google.com/store. Je bevindt je nu in Google Play. Links in beeld heb je de keuze uit ‘Apps’, ‘Films’, ‘Muziek’, ‘Boeken’, ‘Kiosk’ en ‘Apparaten’. Kies voor ‘Apps’. Je bent nu in het shopping-gedeelte met verschillende categorieën apps (o.a. ‘beste apps’, ‘best verkopende apps’). Onder ‘categorieën’ kun je kiezen voor een specifieke categorie, zoals fotografie, sport enz. Indien je echt op zoek bent naar een specifieke app kun je de zoekbalk bovenin te gebruiken.

Download de app van je keuze
Heb je een app gevonden die je graag zou willen downloaden? Klik op de groene ‘kopen’ button bij de app van je keuze. Nu opent zich een pop-up met meer informatie. Onderaan zie je dat je een apparaat kan kiezen, hier staat het Android apparaat tussen dat je net hebt gekoppeld. Klik vervolgens op ‘doorgaan’. Je ziet wederom een pop-up waarin je een betaalmethode kunt kiezen. Kies voor ’Google Play-saldo’ in het dropdown menu en koop de app! Nadat je het aankoopproces hebt doorlopen krijg je een bevestiging van je aankoop en de download zal starten op je Android apparaat. Het bedrag van je gekochte app is automatisch van je Google Play- saldo afgehaald.

Apps kopen in de Play Store met een Android-apparaat


Nadat je de code van je Google Gift Card hebt ingeleverd gaat het aanschaffen van een app via je Android-apparaat zeer eenvoudig. Je start met het openen van de Play Store app (of Android Market). Nadat de app is geopend zie je in het menu bovenaan ‘apps’ staan. Klik hierop om naar het overzicht van alle apps te gaan. Vervolgens kun je zoeken per categorie, op de startpagina of je kijkt naar de apps die op dit moment veel worden verkocht en gedownload. Heb je eenmaal een app gekozen? Start dan met kopen!

Download de gekozen app in de Play Store
Selecteer eerst op de app die je hebt gekozen. Nu opent zich een nieuw scherm waarin je informatie ziet over de app die je wilt downloaden. Zo zie je onder andere een groene button met hierin het bedrag dat de app kost. Tik hierop en er verschijnt een pop-up op je scherm. Hier wordt aangegeven waar de app toegang tot nodig heeft. Je kunt de app alleen downloaden als je dit accepteert. Nadat je hebt geaccepteerd tik je op doorgaan en kies je voor ‘Google Play-saldo” als betaalmethode. Bevestig je aankoop en na een succesvolle aankoop ontvang je een bevestiging. Het bedrag van de app is van je saldo afgehaald en je download zal starten.

Zo zie je maar, het aankoopproces van een app in de Play Store via je computer of via je Android apparaat gaat op vrijwel dezelfde manier! Koop dus snel een Google Play Gift Card op Playcard.nl en start met shoppen!

Koop een Google Play Gift Card


Terug naar het overzicht