31-08-15 - 

Livestream games met Youtube Gaming

Gamen doe je niet alleen. Miljoenen anderen mensen met jou starten dagelijks hun console, computer of mobiele device op en gamen erop los. Dankzij verschillende multi-player opties kun je velen van hen online tegenkomen en delen wat je doet.

Maar wat doe je als je niet alleen met hen wilt praten over een game, maar ook rechtstreeks wilt delen wat je doet in je game? Of dit nu on- of offline is, in de single of multi-player?

Het antwoord is simpel: livestreamen! Dankzij het nieuwste platform YouTube Gaming, kan iedere gamer eenvoudig starten met streamen. Jij dus ook!


Met YouTube Gaming speelt Google in op de enorme populariteit van game video's op Youtube. Dankzij de video's kunnen gamers hun successen delen en elkaar helpen. Wat is er nu handiger dan zien hoe een andere gamer een vraagstuk oplost of level uitspeelt waar jij niet uitkomt? In plaats van zelf zoeken op YouTube is alles nu voor je verzamelt op één centrale plek.

Livestream games met Youtube Gaming - Playcard.nl

Wat is YouTube Gaming?

Google heeft afgelopen 26 augustus Youtube Gaming wereldwijd gelanceerd. Het doel van YouTube Gaming is om gamers verbonden te houden met hun favoriete games, met andere spelers en de gehele game cultuur. Meer dan 25.000 games hebben hun eigen pagina waarop je gemakkelijk video’s en livestreams kunt vinden. Je kunt chatten tijdens livestreams en er je krijgt gamevideo’s aangeraden op basis van je kijkgeschiedenis. Ook een handige optie is dat je de mogelijkheid hebt om livestreamers en games toe te voegen aan je favorieten. Het voordeel hiervan is dat je een notificatie ontvangt zodra een nieuwe livestream start.

Waar kan ik YouTube Gaming vinden?

YouTube Gaming is uitgebracht als app en website. De YouTube Gaming app voor Android is vooralsnog alleen beschikbaar in Engeland en de Verenigde Staten. De website is voor iedereen bereikbaar via Gaming.youtube.com.

Hoe kan ik zelf beginnen met streamen?

Op de website Gaming.youtube.com klik je rechtsboven op ‘Go Live’. Hier kun je kiezen om een video te uploaden of om zelf te starten met een stream. Als je nogmaals kiest voor ‘Go Live’ kom je terecht op Creator Studio pagina, bij de bèta optie Nu streamen. Klik op ‘Aan de slag’ en volg de verschillende stappen. Onthoud dat je - om zelf te kunnen streamen - in ieder geval een YouTube account nodig hebt en je telefoonnummer moet zijn geverifieerd. Tevens is het nodig om coderingssoftware te downloaden. De content die je wilt vastleggen (films, geluid etc.) moet namelijk ook worden opgenomen!

Wacht niet langer en ontdek alle voordelen van YouTube Gaming!


Terug naar het overzicht